Masoud



Masoud

Masoud, mannen som farfadern köpt sin mark av verkar vara en godhjärtad man som har hamnat snett i livet. Möjligtvis så har han kommit i någon sorts beroende för kvinnor och kan inte ta sig ur detta och blir på grund av det utnyttjad och lätt att peka ut som en "syndabock" av de andra i området. Jag tror trots det att han är en bra man eftersom att pojken som beskrivs som en väldigt bra pojke tycker om honom och känner medlidande för honom. 
Jag tror att anledningen till att pojken känner sånt medlidande för Masoud är för att de båda verkar vara väldigt funderande personer. I texten så tänker pojken tillbaka på en gång då han lekt med en dadelpalms gren. Masoud hade då sagt till honom på sid 3 att "Dadelpalmer är som människor, förstår du. Det kan känna både glädje och smärta. Detta kan tolkas väldigt djupt, kanske som att Masoud känner sig som den där grenen som känner både glädje och smärta och att det är honom som männisorna leker med när det utnyttjar honom för hans mark. Jag tror att pojken också tolkar det på ett liknande sätt men att han kanske är för liten för att tolka det så djupt eftersom att han efteråt kände sig skamsen. 

Kommentarer

  1. Ah! Verkligen träffande! Nu när jag tänker på det så har Masoud och pojken ett släktskap när det kommer till funderingar runt tillvaron.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sammanfattning Gåtan

En näve dadlar

Tankar om presepolis